Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου

Το ΕΚΟΦΑΝ μας θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

H Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί , στις 11:00 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, Μητροπόλεως 42. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Παράταση Προθεσμιών Γενικών Συνελεύσεων

Η εγκύκλιος για την παράταση προθεσμιών γενικών συνελεύσεων, όπως έχει εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Γενική Διεύθυνση Αγοράς Διεύθυνση Εταιρειών & ΓΕΜΗ.

Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε δημοσιευτεί τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στο site ΄΄Παράταση στην Υποβολή των Οικονομικών Καταστάσεων΄΄   http://www.pantelisco.com/site/index.php/3276 και ψηφίστηκε με ένα μήνα καθυστέρηση.  

Διαβάστε περισσότερα: Παράταση Προθεσμιών Γενικών Συνελεύσεων

ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΙΙ

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού 

Η φορολογική αρχή με βάση τον τρόπο διαβίωσης που πραγματοποιεί ο καθένας από εμάς, προσδιορίζει ένα ορισμένο τεκμαρτό εισόδημα.

1. Ελάχιστη δαπάνη διαβίωσης

Η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης αν πρόκειται για άγαμο, διαζευγμένο κτλ είναι 3.000€. Ενώ, είναι 5.000€ αν πρόκειται για συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση.

Διαβάστε περισσότερα: ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΙΙ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού

Με την ΠΝΠ από 28/6/2015 έως και 6/7/15 κηρύσσεται τραπεζική αργία, ενώ με απόφαση Υπουργού Οικονομικών μπορεί να παραταθεί.

Στη διάρκεια αυτή οι τράπεζες θα είναι κλειστές. Η τραπεζική αργία καταλαμβάνει όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται και τα υποκαταστήματα των αλλοδαπών τραπεζών).

Διαβάστε περισσότερα: ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

ΔΑΠΑΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚHΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΚΩΔ. 051 – 052

Στους συγκεκριμένους κωδικούς γράφονται τα έξοδα που έχουμε πραγματοποιήσει για ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, για να αναγνωριστεί η δαπάνη εφόσον υπάρχουν και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την δαπάνη είτε αυτά είναι από τα δημόσια είτε από ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές κ.τ.λ.

Διαβάστε περισσότερα: ΔΑΠΑΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚHΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού

Όπως είναι γνωστό, από σήμερα το πρωί με βάση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες μέχρι και 6/7/2015. Τι σημαίνει αυτό για τους φορολογούμενους αλλά και για το Δημόσιο;

Διαβάστε περισσότερα: ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Πλήρες άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των Ηλεκτρονικών Αρχείων Εργοδοτών ΕΤΕΑ

Παράταση δίνεται στην υποβολή των ηλεκτρονικών αρχείων της ΕΤΕΑ, η οποία με εγκύκλιό της δίνει τη δυνατότητα υποβολή έως τις 31/12/2015.

Με τις διατάξεις των άρθρων 35 - 48 του ν.4052/2012 (ΦΕΚ 41/Α') συστάθηκε και λειτουργεί από 01.07.2012 το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Στο ΕΤΕΑ εντάχθηκαν και οι Τομείς ΤΕΑΥΕΚ, ΤΕΑΠΟΖΟ, ΤΕΑΕΙΓΕ, ΤΕΑΥΝΤΠ και ΤΕΑΧ του τ. ΤΕΑΙΤ. Οι ασφαλισμένοι των εν λόγω Τομέων υπάγονται πλέον στην ασφάλιση του ΕΤΕΑ, από το οποίο Θα λάβουν την επικουρική τους σύνταξη, όταν Θεμελιώσουν το αντίστοιχο δικαίωμα.

Διαβάστε περισσότερα: Παράταση της προθεσμίας υποβολής των Ηλεκτρονικών Αρχείων Εργοδοτών ΕΤΕΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Μετά από συνάντηση που είχα με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, ο οποίος και κατανοώντας το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, ενημερώθηκα ότι κατέθεσε τροπολογία ώστε να δοθεί παράταση στην υποβολή των οικονομικών καταστάσεων του άρθρου 25 του κ.ν. 2190/1920 στο άρθρο 10 παρ. 3 του ν. 3190/1955 και στο άρθρο 69 παρ. 2 του ν. 4072/2012, που θα έληγαν 10.06.2015 και 30.06.2015.

Διαβάστε περισσότερα: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού

Κάποια στιγμή έχει την υποχρέωση η κυρία Υπουργός να δώσει κάποια απάντηση γιατί δε λειτουργεί το TAXIS κατά τη διάρκεια της ημέρας....

Γνωρίζει η Υπουργός ότι το πρωί το σύστημα συνεχώς δημιουργεί προβλήματα και εκτός από τους φορολογούμενους δεν λειτουργεί ούτε για την ίδια την υπηρεσία;

Θα δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων και πότε επιτέλους θα ανακοινωθεί αυτό;

Ποιος θα πρέπει να ενημερώσει τον Έλληνα φορολογούμενο αν θα κάνει δήλωση και μέχρι πότε; Μήπως οι λογιστές θα πρέπει να ενημερώσουν μισθωτούς και συνταξιούχους να κάνουν δήλωση με ότι εμφανίζεται στο σύστημα και τον κωδικό 049 και τα υπόλοιπα στοιχεία με συμπληρωματική δήλωση μετά την 1/7; 

Γνωρίζει πόσα εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις θα εκκαθαριστούν επιπλέον και τι σημαίνει αυτό για τη Γενική Γραμματεία;

Διαβάστε περισσότερα: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ

Πώς φορολογούνται τα μπλοκάκια

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 12 του Ν. 4172/2013 ορίζεται, ότι εργασιακή σχέση υφίσταται όταν ένα φυσικό πρόσωπο παρέχει υπηρεσίες βάσει εγγράφων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή συμβάσεων έργου, με φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία δεν υπερβαίνουν τα 3 ή, εφόσον τα υπερβαίνουν, ποσοστό 75% του ακαθάριστου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα να προέρχεται από ένα από αυτά.

Πλήρες άρθροΠώς φορολογούνται τα μπλοκάκια

Σελίδα 1 από 6

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ καταθέσεις μισθωτών & εταιριών που δεν έχουν δηλωθεί στο Ε1

Kontra Web TV

Live streaming από το

Αρχείο ΠΟΛ

Όλες οι τελευταίες φορολογικές ενημερώσεις από την

Παν. Παντελής & Συνεργάτες

Περιοχή μελώνOnline επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 41 επισκέπτες και κανένα μέλος