​ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΟΦΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ

Με δελτίο τύπου σήμερα το μεσημέρι το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι δόθηκε παράταση για τις μεταβολές μέχρι και 30 Ιανουαρίου 2015 χωρίς την υποβολή προστίμων. Το θέμα αφορούσε ειδικά τις μικροεπιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που είχαν ετήσιο τζίρο το 2014 μέχρι και 10.000€, για να περάσουν από το κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α στο απαλλασσόμενο.

Η Γ.Γ.Δ.Ε. κυρία Σαββαΐδου κατανόησε την αδυναμία, λόγω του ιδιαίτερου της χρονικής περιόδου, να μπορέσουν εντός των 10 ημερών να ολοκληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι τις μεταβολές όπως είχαμε επισημάνει με την ανακοίνωση μας.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι πάγια θέση μας, ότι το δέκαήμερο μεταβολών είναι ελάχιστος χρόνος για την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Θεωρούμε ότι αυτό το χρονικό διάστημα έχει σαν μοναδικό σκοπό την επιβολή προστίμων στους φορολογούμενους και όχι την διευκόλυνση τους.

Από κει και πέρα θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε προς όσους αποφασίσουν να ενταχθούν στο απαλλασσόμενο καθεστώς Φ.Π.Α. ότι πλην των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α., όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις τους παραμένουν κανονικά, όπως επίσης και ότι το ποσό του Φ.Π.Α. που έχουν πληρώσει για τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει δεν δικαιούνται να το εκπέσουν.

Επίσης στα φορολογικά στοιχεία εσόδων τα οποία εξακολουθούν να έχουν την υποχρέωση να εκδίδουν θα πρέπει να αναφέρεται η ένδειξη «χωρίς φόρος προστιθέμενης αξίας – απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων».  

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ καταθέσεις μισθωτών & εταιριών που δεν έχουν δηλωθεί στο Ε1

Kontra Web TV

Live streaming από το

Αρχείο ΠΟΛ

Όλες οι τελευταίες φορολογικές ενημερώσεις από την

Παν. Παντελής & Συνεργάτες

Περιοχή μελώνOnline επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 επισκέπτες και κανένα μέλος