ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού

Όπως είναι γνωστό, από σήμερα το πρωί με βάση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες μέχρι και 6/7/2015. Τι σημαίνει αυτό για τους φορολογούμενους αλλά και για το Δημόσιο;

Την Τετάρτη 30/6 θα πρέπει να πληρωθούν οι τρέχουσες οφειλές στη ΔΟΥ και στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι πληροφορίες μας μέχρι σήμερα δείχνουν ότι οι πληρωμές αυτές δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν, όχι μόνο λόγω της παράτασης που θα δοθεί, αλλά και από το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στους Έλληνες πολίτες. 

Εκείνο λοιπόν που κάνουν σήμερα είναι όσοι έχουν , αν έχουν μετρητά να τα κρατήσουν φοβούμενοι τι θα τους ξημερώσει αύριο. Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα που προσδοκούσε το Υπουργείο Οικονομικών και τα ασφαλιστικά ταμεία να εισπράξουν δεν πρόκειται να έρθουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι από σήμερα το πρωί στο φοροτεχνικό γραφείο μας έχουν ακυρωθεί όλα τα ραντεβού για τη σύνταξη και την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Από το πρωί όσες δηλώσεις ήταν έτοιμες προς υποβολή και ειδικά των νομικών προσώπων λάβαμε εντολή να μην αποσταλούν μέχρι νεοτέρας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σήμερα το TAXISγια πρώτη φορά δουλεύει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Την ίδια εντολή ακριβώς λάβαμε από τους πελάτες μας που πραγματοποιούμε τις πληρωμές τους τόσο στο Δημόσιο, όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Θεωρούμε ότι αν ήδη δεν προλαβαίναμε να καταθέσουμε τις δηλώσεις μέχρι τις 20/7/15 ή τις 27/7/15 ας φανταστεί κάποιος τι έχει να γίνει από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και βέβαια να δούμε πού θα καταλήξει η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών ότι η πληρωμή της πρώτης δόσης είναι 31/7.

Σημαντικό θέμα αποτελούν οι πληρωμές από ιδιώτες για ποσά άνω των 1500€ καθώς και μεταξύ επιχειρήσεων για ποσά άνω των 500€. Ήδη οι ιδιώτες και οι επιχειρηματίες που έπρεπε να πληρώσουν σε επιχειρήσεις τέτοια ποσά, είτε δεν πληρώνουν καθόλου είτε τα δίνουν με μετρητά δημιουργώντας  θέμα στις ίδιες τις επιχειρήσεις, που θα πρέπει να βρουν τρόπο να τα καταθέσουν στην τράπεζα για να μην έχουν πρόβλημα με το νόμο αλλά και για λόγους ασφαλείας.

Αλήθεια τι θα γίνει με τις  επιταγές και τις συναλλαγματικές που λήγουν αύριο και που θα πρέπει να πληρωθούν για να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις; 

Όλες αυτές οι παράπλευρες απώλειες έχουν εκτιμηθεί; Ξέρουμε ποια θα είναι τα έσοδα που θα χαθούν από το Δημόσιο και πως αυτά θα αντικατασταθούν; 

 

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ καταθέσεις μισθωτών & εταιριών που δεν έχουν δηλωθεί στο Ε1

Kontra Web TV

Live streaming από το

Αρχείο ΠΟΛ

Όλες οι τελευταίες φορολογικές ενημερώσεις από την

Παν. Παντελής & Συνεργάτες

Περιοχή μελώνOnline επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 31 επισκέπτες και κανένα μέλος